lego star wars lego city








LEGO Star Wars is een serie van LEGO-bouwpaketten gebaseerd op de Star Wars-films.
De eerste serie kwam uit in 1999, en was gebaseerd op de originele trilogie (A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi). Deze set werd tegelijk uitgebracht met Star Wars: Episode I: The Phantom Menace. LEGO sets gebaseerd op de prequeltrilogie kwamen in de jaren erna uit.
Inmiddels heeft Lego star wars zich uitgebreid tot een van het meest bekende speelgoed aller tijden. Jong en oud koopt de Lego bouwpakketten. Jong vaak om mee te spelen en oud koopt het als verzamel objecten. Er zijn in de afgelopen jaren veel Lego sets geproduceerd. Er zijn mensen die een heel jaar zitten te wachten tot de nieuwe Summer of winter sets te voorschijn komen. Een groepje Nederlanders die fan zijn van zowel Star Wars als Lego Star Wars heeft zich in het verleden samen gevoegd op de social media zij hebben zich toen uitgebreid tot de grootste Lego Star Wars site op het Nederlandse web waar men kan discussiĆ«ren en praten met elkaar. De aanwezige leden vormde een gezellige groep die samen informatie deelde over zowel Star Wars als Lego Star Wars. Helaas ging deze, door ons opgerichte, Lego Star Wars Hyves van het internet af na de reorganisatie bij Hyves.
Wat ons opvalt is dat vele oude sets in de afgelopen jaren weer terugkeren maar dan weer in een net iets nieuwer jasje. De ontwikkeling van Lego is er immers erg op vooruit gegaan. 
Binnenkort krijgt U hier ook een prijzenlijst bij te zien.
Hieronder volgen de sets die zijn gemaakt met hun bouwnummer en bouwjaar

Source allestarwars.blogspot.com